Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Hangi Isıtma Sistemini veya Kombiyi Tercih Edersiniz?
 Defne 05 Sitesi Haber Formu | Anketler - Neden Yoğuşmalı Kombi ? | Hangi Isıtma Sistemini veya Kombiyi Tercih Edersiniz?
Mesaj icon Konu: Hangi Isıtma Sistemini Tercih Edersiniz Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Anket Sorusu: Hangi Isıtma Sistemini Tercih Edersiniz
Anket Seç Oylar Anket İstatistikleri
9 [40.91%]
12 [54.55%]
1 [4.55%]
Bu ankete oy veremezsiniz

Yazar Mesaj
HuseyinONOZ
Yönetici
Yönetici
Simge

Gönderilenler: 155

Alıntı HuseyinONOZ Cevaplabullet Konu: Hangi Isıtma Sistemini Tercih Edersiniz
    Gönderim Zamanı: 10-Nisan-2007 Saat 11:17
 Lütfen dairenizde hangi ısıtma sistemini tercih ettiğinizi veya kurmayı düşündüğünüz sebebleri ile açılklarsanız sevinirim,
Saygılarımla,
Mak.Müh.Hüseyin ÖNÖZ
Soru-Cevap@TekirdagDogalgaz.Com
IP
toxicdaisy
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1

Alıntı toxicdaisy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Nisan-2007 Saat 12:07
Merkezi sistem tabiki daha iyi ama aslında ben 2 katlı bir evde oturucagım için ben üstte eşimin ailesi altta o yüzden ben yoğuşmalı bir kombiyi tercih ediyorum.Benim teyzemde merkezi sistem var hem daha az ödüyor hem daha fazla ısınıyor.Anneannemde ise bireysel kombi var ayda 200 ytl den az fatura geldigini görmedim açıkçası.Isınmak için kombinin dercesini yükseltmek zorunda kalıyorlar.İşte bu yüzden bence merkezi sistemEmbarrassed
Anladığım kadarıyla SmileEmbarrassed

Düzenleyen toxicdaisy - 10-Nisan-2007 Saat 12:09
toxic
IP
ALİ ERHAN
Misafir
Misafir

Alıntı ALİ ERHAN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Ağustos-2007 Saat 11:26
BİREYSEL KOMBİYİ TERCİH EDERİM.ÇÜNKÜ ŞU ANDA, APARTMANLARDA, ORTAK YAŞAMA KÜLTÜRÜMÜZÜN SEVİYESİYLE İLGİLİDİR. ORTAK YAŞAM KÜLTÜRÜMÜZDE GELİŞTİRİLECEK ÇOK KONULAR OLDUĞU DÜŞÜNCESİNDEYİM.DOĞAL OLARAK MERKEZİ SİSTEM DAHA EKONOMİK VE YALITIMA BAĞLIOLARAK VERİMLİ AMA ORTAK MASRAFLAR SORUN OLUYOR.

TEŞEKKÜRLER/SAYGILARSmile
IP
cem haluk
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 1

Alıntı cem haluk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Şubat-2008 Saat 11:15

Sayın Hüseyin ÖNÖZ,size teşekkür ederek,verdiğiniz bilgilerin akademiksel

olması,ıstma ile ilgili sorunları pratik çözümlemeniz,okulumda bu tür sorularla karışlaşdığımda,çok faydalı olacağı inancındayım,tekrar teşekkür ederek,merkezi ısıtma taraftarı olduğumu bildiririm.
cemke
IP
HuseyinONOZ
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı HuseyinONOZ Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Şubat-2008 Saat 12:26
Umarım katılımımız ve bilgi paylaşımımız daha çok olur

Düzenleyen HuseyinONOZ - 18-Şubat-2008 Saat 12:27
Saygılarımla,
Mak.Müh.Hüseyin ÖNÖZ
IP
Kürşad
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 6

Alıntı Kürşad Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Mart-2008 Saat 23:15
Bence türkiye şartlarında merkezi sistem uygundur

neden _?

Çünkü mütaitlerimiz nerden nasıl çalacağını şarşırdığı için yalıtmı eksik yapıyor eksik olmasada kalitesiz malzeme kulanıyor tamam kardeşim ısı yalıtımım iyi olursa en avantajlısı bireyseldir ....

ama ben türkiyede bir başkasının yaptığı binada oturacak olursam merkezi sitem seçerim FAKAT ken yaptığım ewimde ister apartman olsun ister müstekil ew yalıtmınında ve inşasında benim imzam olcağından bireysel ısımayı seçerim :) çok konuştum (bu arada öğrenciyim)
IP
HuseyinONOZ
Yönetici
Yönetici
Simge

Alıntı HuseyinONOZ Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Mart-2008 Saat 19:09
FORUMA KATKINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM,

UNUTULMAMASI GEREKEN TABİKİ EN İYİ VE EN İYİ ENERJİ EKONOMİSİ SAĞLAYAN SİSTEM HER ZAMAN MERKEZİ SİSTEMDİR.

ANCAK DEĞİŞEN YAŞAM ŞARTLARI VE YAŞAM BİÇİMİ İNSANLARIN EVDE 24 SAAAT BULUNMASINI ENGELLEMEKTEDİR. ÇALIŞAN AİLELER GÜNDÜZLERİ BİREYSEL SİSTEMDE ISITMAMAKTADIR. BU BIREYSEL OLARAK BIR KAZANÇ OLARAK DÜŞÜNÜLEBİLİR ANCAK UNUTULMAMASI GEREKEN BÜTÜN SİSTEM OLARAK İNCELENDİĞİNDE BİREYSEL SİSTEMDE KOMBİSİNİ KULLANMAYAN VATANDAŞIN DUVARLARINI, TAVANINI VE TABANINI DİĞER KOMUŞULARINIZ ISITMAKTATIR. BU DA SİSTEM BİR BÜTÜN OLARAK ALINDIĞINDA HOMOJEN OLMAYAN BİR ISI DAĞILIMINA VE SONUÇTA TOPLAMDA DAHA ÇOK ENERJİ SARFİYATINA SEBEP OLMAKTADIR.

Düzenleyen HuseyinONOZ - 31-Mart-2008 Saat 19:10
Saygılarımla,
Mak.Müh.Hüseyin ÖNÖZ
IP
cengiz
Misafir
Misafir

Alıntı cengiz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Mayıs-2010 Saat 11:42
merhaba.doğalgaz ile ısınma hakkında öğrenmek istediklerim var.yardımcı olursanız sevinirim.

şu anda oturduğum site 6 blok ve toplamda 48 daireden oluşmakta.dairelerin herbirinin brüt alanı 120 m².şu anda merkezi sistem kömürlü kazan kullanılmakta.ayrıca her daireye kazandan gelen 24 saat sürekli sıcak su tesisatımızda mevcut.yani dairelerin hiçbirinde şofben vb. kullanılmamakta.dairelerde radyatör yok.binalarımız yerden ısıtma sistemi ile ısınmakta.binalarda mantolama yok.duvarlar ytong.yanlız en üst dairelerin tavan arasında izocam döşeli vaziyette.her binanın altı ayrıca bodrum olarak kullanılmakta.en alt dairelerin tabanında yani bodrumların tavanındada ısı yalıtımı yapılı değil.fakat yerden ısıtma sistemi olduğu için mevcut kömürlü kazan sisteminde hiçbir dairede ısınma problemi yok.kışın en soğuk havalarda bile salondaki derece kontrolümde ortam ısısı 26 derecenin altına düşmüyor.

sormak istediğim bu sitemizde doğalgaz kullanımına geçmek istiyoruz.mevcut aynı sistemi kullanmak istiyoruz.yerden ısıtma sistemini hiç bozmadan sadece kazanlarda tadilat yapılarak yada kazanlar yenisi ile değişilerek doğalgaz kullanımına geçtiğimizde ısınma problemi yaşarmıyız.ayrıca sıcak su tesisatımızıda kullanmak istiyoruz.ayrıca bu sistemimize uygun bir kazanın kaçlık olması uygun olur.birde yaklaşık olarak fiyat bazında kömür ile kıyaslama yapacak olursak doğalgazın daha avantajlı olacağını düşünüyorum.acaba yanılıyormuyum.yoksa mecbur kalana kadar kömür kullanmaya devam edip mecburi kalındığındamı doğalgaza geçiş yapmamız uygun olur.

sorularım biraz fazla oldu galiba ama son bir soru daha doğalgaz kullanımına geçebilmemiz için kat malikleri toplantısında yeter sayı nedir.yani tüm ev sahiplerinin onayımı gerekli,tüm daire sahiplerinin %51 imi onaylasa yeterli,toplantıya katılan kat maliklerinin çoğunluğu sağlaması yeterlimi.

bu konulardaki fikirlerinizi paylaşıp cevaplarsanız sevinirim.şimdiden teşekkürler.
IP

Hızlı Cevap
İsim:

Benzersiz Güvenlik Kodunu Gir:
Kod Resmi - Kodu göremiyorsanız web sayfası yöneticisi ile irtibata geçin Okuyamıyorum Kodu Değiştir
Lütfen resimde gördüğünüz kodun aynısını girin.
Tarayıcınızın Cookie (Çerez) desteğinin aktif olması gerekir.

Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Açık Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.05a
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide